recept: Mangalicás kéjélmény á la Oszi bácsi, Kifőzde
Mangalicás kéjélmény á la Oszi bácsi
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

60 dkg bőrös malackaraj,
60 dkg kicsontozott csülökhús,
30 dkg füstölt mangalica szalonna,
2-3 zöldpaprika,
2-3 kis fej vöröshagyma,
só, bors, grillfűszer-keverék, fokhagymapor




A tepsi alját beterítem vékony füstölt mangalica szalonna szeletekkel, majd ráteszem a besózott, befűszerezett húsokat. A húsok közé hagymaszeleteket rakok. Legideálisabb a tojás méretű hagyma negyedelése. Ismételten befűszerezem - most már az egész tepsi tartalmát - grillfűszerrel és végül fokhagymaporral. Ha még maradt hely, akkor krumplit is lehet közé tenni, akár héjastól, akár pucolva, de mindenképpen sóval meghintve. Végül az egészet befedem zöldpaprika szeletekkel és vékony füstölt mangalica szalonna szeletekkel.
A tepsit letakarom alufóliával. Nosza rajta, betolni a sütőbe. Kb. egy-másfél óra után megnézem, hogy millen puha a hús. Ha már elegendően puhának tekinthető, akkor leveszem az alufóliát és így tolom vissza a sütőbe, hogy szép pirosra süljön. Ha kész, tálalás előtt letakarva pihentetem kb. 15 percet.
A tányérra helyezett ételt kéjelegve beépítjük a szánkba!
Csípős vegyes savanyúsággal, finom, friss, puha, ropogós héjú, félbarna kenyérrel isteni!

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.


Kapcsolódó anyagok: Misi bácsi savanyúja

Forrás: Pici néni készít ilyet Oszi bácsinak, az ő nagy örömére.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.04.02. Utoljára frissítve: 2009.04.02.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:47:20 - 1.88)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez